Menu
Crisp 1920 X 1080

Kohtuullinen juomakulttuuri

Carlsberg-konsernin yhtiöiden - kuten Sinebrychoffin - juomat ovat mukana miljoonien ihmisten arjessa ja juhlassa eri puolilla maailmaa. Edistämme vastuullista juomakulttuuria ja tarjoamme kasvavan valikoiman alkoholittomia juomia.

Yhä useammat kuluttajat tavoittelevat terveellistä, tasapainoista elämäntapaa. Oluessa on vähemmän alkoholia kuin viineissä ja väkevissä alkoholijuomissa, ja entistä useammin ihmisten valinta kohdistuu alkoholittomiin ja matala-alkoholisiin oluisiin.

Carlsberg-konserni kannustaa kuluttajia nauttimaan oluesta vastuullisesti. Panimoteollisuus, Carlsberg mukaan lukien, tiedostaa kuitenkin, että alkoholin väärinkäyttö – kuten esimerkiksi alaikäisenä juominen, rattijuoppous ja alkoholin liikakäyttö – on globaali ongelma, ja alan yhtiöt tekevät yhteistyötä eri puolilla maailmaa näiden ongelmien ratkaisemiseksi.

Konserni pyrkii ehkäisemään alaikäisten alkoholin käyttöä muun muassa pakkausten ikärajamerkinnöillä ja välttämällä alkoholin markkinointia alaikäisille. Yhteistyössä asiakkaiden, viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen kanssa kehitetään paikallisia ratkaisuja alkoholin aiheuttamiin ongelmiin. Carlsbergilla tehdään joka päivä töitä entistä paremman oluen puolesta.

Tämä tahtotila tuottaa maailmanluokan juomia kuluttajille, jotka haluavat nauttia alkoholittomista tai vähäalkoholisista oluista joutumatta tinkimään makunautinnoista. Vastuullisen juomakulttuurin edistäminen on yhteiskunnallisesti tärkeää, mutta se on tärkeää myös alkoholia valmistavan teollisuuden maineelle ja menestykselle. Kuluttajien suosimat alkoholittomat ja matala-alkoholiset vaihtoehdot tarjoavat myös kasvumahdollisuuksia.

Sinebrychoff investoi kotimaisen alkoholittoman oluen valmistukseen

Uskomme alkoholittoman oluen suosion kasvuun Suomessa ja teimme 2023 investoinnin alkoholittoman oluen tuotantolaitteistoon.

Sinebrychoffin panimolle on asennettu tuotantolinja, jossa valmistetaan kaikki Sinebrychoffin alkoholittoman oluen omat tuotemerkit – Crisp ja Karhu 0,0. Tuotantotapa on ns. alcohol stripping tai alko- holin strippaus, joka on aikaisempaa kehittyneempää teknologiaa ja mahdollistaa alkoholittoman oluen valmistamisen entistä hallitummin.

”Uuden teknologian avulla alkoholin poistaminen oluesta on entistä hellävaraisempaa ja olut pysyy raikkaam- pana. Alipaineteknologiaan perustu- vassa menetelmässä olut pannaan ensin normaalisti ja se käytetään kuten muutkin oluemme. Tämän jälkeen siitä poistetaan alkoholi, aina nollaan saakka. Tekniikka antaa meille paremmat mahdollisuudet myös matala-alkoholisten oluiden suhteen”, kertoo Sinebrychoffin pääpanimomestari Heikki Vuokko.

 

Kohtuullisesti.fi

Kohtuullisesti.fi

Kaikissa alkoholijuomissamme on Panimoliiton jäsenyritysten yhteinen kohtuullisesti.fi-linkki. Sivulta löytyy tietoa vastuullisesta alkoholinkäytöstä.